Pastasaus

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En hjemmelaget tomatsaus er rask og enkel å lage, og smaker mye bedre enn en kjøpessaus. Pastasausen er mild og barnevennlig, men kan selvsagt «spices» opp med litt chili om du liker det litt sterkere.

Ingredienser

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
95.7kcal
Fett
5.7g
Protein
2.1g
Karbohydrater
7.9g
Jern
1.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Fres hvitløk og løk i en kjele med olje på middels varme til løken er myk og har fått en fin gyllen farge. Tilsett tomatpuré og sukker, og stek videre i ca. ett minutt.

Ved å svi av tomatpureen litt oppnår du en rundere og dypere tomatsmak på sausen.

2. Tilsett hermetisk tomat og kjøttbuljong. Kok opp og la sausen trekke på svak varme i 15 minutter. Ha i basilikum og smak til med salt og pepper.


 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.