Kikertgryte med oregano og tomat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Man skal ikke kimse av boksemat! Med et par bokser kikerter i skapet kan du i løpet av kort tid diske opp med denne retten som er full av smak. Knallgod som selvstendig rett sammen med godt brød til 2-3 personer, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk for fire. 

Ingredienser

  • 2 boks hermetiske kikerter
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk rødløk
  • 4 stk tomat eller en boks hermetiske tomater
  • 2 båt hvitløk
  • 12 ts chiliflakes
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • frisk 1 ss hakket bladpersille
  • 12 stk sitron
Vis næringsinnhold
Energi
241kcal
Fett
7.5g
Protein
11.6g
Karbohydrater
35.8g
Jern
6.0mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Hell kikertene i et dørslag og la dem renne godt av seg.
  2. Skjær rødløk i tynne skiver, tomat i små biter og finhakk hvitløk.
  3. Varm olje i en stekepanne og fres løken til den er blank og myk.
  4. Tilsett kikertene og stek dem i et par minutter. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i 5-6 minutter, til alt er gjennomvarmt. 
  5. Dryss over hakket persille og press over sitronsaft ved servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.