Karrigryte

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Karri er en av de vanligste krydderblandingene i verden og stammer opprinnelig fra det Indiske kjøkken. En enkel smak av India kan få mange til å smile og få tankene til å vandre til eksotiske kryddermarkeder.  

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet , i biter
  • 4 ss hot curry pulver
  • 2 ss olje , til steking

  • 10 stk sjalottløk , grovhakket
  • 3 båt hvitløk , finhakket
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)

  • 2 stk rød paprika , i biter
  • 1 stk purre , i skiver
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
390kcal
Fett
8.7g
Protein
37.6g
Karbohydrater
39.8g
Jern
4.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: kyllingfilet, hot curry pulver, hvitløk, paprika, olje, sjalottløk, hønsebuljong (utblandet), salt, pepper og brød. 

 

Slik gjør du: 

1. Skjær kylling i biter. Brun dem i en gryte med olje sammen med hot curry. Brun gjerne kjøttet i flere omganger slik at du får en fin stekeskorpe og unngår at kjøttet begynner å koke. Ha i løk og hvitløk, la det surre 2-3 minutter. 

2. Tilsett buljong og la gryta trekke i 10 minutter. Ha paprika og purre i de siste 2 minuttene. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer hot currypulver dersom du ønsker gryten sterkere. 

Server suppen med grovt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.