Hot curry

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ingefær har vært dyrket i Kina, India og flere afrikanske land i mange tusen år. Frisk ingefær er nydelig i kjøttretter. Bli kjent med den. I denne retten er det frisk ingefær.

Ingredienser

  • 500 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båt hvitløk
  • 12 ss rød karripasta
  • 1 stk frisk ingefær (ca. 2 cm liten bit)
  • 1 stk purre
  • 12 stk brokkoli
  • 1 stk rød paprika
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 3 dl jasminris
Vis næringsinnhold
Energi
424kcal
Fett
8.5g
Protein
34.7g
Karbohydrater
52.1g
Jern
2.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Sett på risen først.

2. Varm oljen i en wok eller stekepanne. Ha i finhakket hvitløk og fres sammen med kjøttet. Ta det ut av panna.

3. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk ingefær. Fres dette i karripastaen i 2-3 minutter.

4. Ha kjøttet oppi og tilsett buljongen. Rør maizena ut i en kopp med litt vann, og rør det inn.

Serveres med jasminris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.