Biffgryte med søtpotet og quinoa

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Gode, varme gryter blir det aldri for mange av. Her er møre biffstrimler av norsk kvalitet blandet med utenlands inspirasjon i form av søtpotet, quinoa, tomat og krydder - både smakfullt og supersunt!

Ingredienser

  • 600 g biffkjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 600 g søtpotet i små terninger
  • 1 ss olje til steking
  • 1 boks hakket hermetiske tomater (à 400 g)
  • 8 dl vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 134 dl quinoa
  • 1 - 2 ts chilipulver
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 boks hermetiske sorte bønner (à 285 g)

  • 2 ss grovhakket frisk kruspersille
Vis næringsinnhold
Energi
549kcal
Fett
13.5g
Protein
47g
Karbohydrater
52.4g
Jern
7.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Fres hvitløk og søtpotet i en varm gryte med olje.

2. Ha i hermetisk tomat og utblandet buljong, og kok i 5 minutter.

3. Tilsett quinoa, og kok gryten til søtpoteten er mør, ca. 15 minutter.


4.
Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med litt margarin. Krydre med salt og pepper. 

5. Skyll hermetiske bønner godt, og ha dem over i gryten sammen med det stekte kjøttet. Vend alt sammen. Smak til gryten med chilipulver, salt og pepper.

Anrett biffgryten i en stor skål eller mindre porsjonsskåler. Dryss på grovhakket kruspersille til pynt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.