Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Pasta carbonara

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g fersk spagetti
  • 200 g bacon , guanciale eller pancetta
  • 4 stk. egg
  • ca. 2 ss finrevet pecorino eller parmesan
  • 2 ss hakket frisk timian , eller andre urter
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • ca. 0,25 ss salt per liter vann
  • 4 stk. eggeplomme til servering (kan sløyfes)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (20)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pasta carbonara er en italiensk klassiker, og en favoritt-pasta for mange nordmenn. I klassisk carbonara brukes guanciale - speket svinekjake og pecorino-ost, men vi jukser ofte og lager den med bacon og parmesan.  Husk å salte pastavannet!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g fersk spagetti
  • 200 g bacon , guanciale eller pancetta
  • 4 stk. egg
  • ca. 2 ss finrevet pecorino eller parmesan
  • 2 ss hakket frisk timian , eller andre urter
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • ca. 0,25 ss salt per liter vann
  • 4 stk. eggeplomme til servering (kan sløyfes)

Slik gjør du

trinn du kan merke av
pasta carbonara trinnbilder

I en original pasta carbonara er det ikke fløte, kun egg og ost. Ved å bruke litt av kokevannet, som inneholder stivelse fra pastaen, blir dette en fløyelsmyk, silkeglatt saus som skal henge godt på pastaen. Tradisjonelt brukes guanciale (speket svinekjake) eller pancetta (urøkt italiensk bacon), men utenfor Italia blir det gjerne erstattet med bacon.

pasta carbonara trinnbilder
pasta carbonara trinnbilder

Fordel spagettien i dype varme tallerkener og høvle over litt mer ost ved servering. For å være ekstra råflott, kan du servere spagettien med en ekstra eggeplomme på toppen. La eggeplommen være i litt av skallet, og vipp den ut på spagettien før du begynner å spise.

Du kan enkelt lage pastaen selv.

Pasta Carbonara

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2024 15:11:42