Fiskegryte med limetouch

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lime, som er sitronens lillebror, setter et herlig søtsyrlig touch på denne fiskegryten. Retten passer perfekt når du skal servere noe godt til gjestene dine, men kan også være et fargerikt innslag i form av en hverdagsmiddag.

Ingredienser

  • 300 g laksefilet i terninger
  • 4 stk finhakkede sjalottløk
  • 12 stk finhakket rød chili
  • saft og finrevet skall av 1 stk lime
  • 1 ss margarin
  • 3 dl vann
  • 2 dl matyoghurt
  • 8 stk rød cherrytomat delt i to
  • 2 ss fiskefond
  • 1 ss maisstivelse (maizena) til jevning

Slik gjør du

1. Fres hakket sjalottløk og chili en gryte med margarin.

2. Tilsett vann, fiskefond og limesaft. Kok opp og visp inn matyoghurt.

3. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevn sausen til den har tykk konsistens.

4. Vend inn fisk og tomater, og trekk gryten av platen for å hvile i ca. 5 minutter.

Server med kokte eller ovnsbakte rotgrønnsaker, brød eller kokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.