Purre- og hvitløksuppe med kylling

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Varm og god kyllingsuppe gjør godt for kropp og sjel!

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet i strimler
  • 2 ss margarin
  • 1 stk purre i biter
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 4 stk potet i biter
  • 1 l vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 1 dl kesam original, 8 %
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

 1. Stek kyllingstrimler raskt i en stekepanne med margarin eller olje. Ta dem ut av pannen og sett til side.

 2. Ha hvitløk, purre og potet i en kjele. Hell på vann og tilsett buljongterning. Småkok suppen i 10-12 minutter, eller til potet- og purrebiter er møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i hurtigmikser.

 3. Kok opp suppen igjen. Tilsett stekte kyllingstrimler og la suppen trekke i ca. 5 minutter. Ta kjelen av platen og smak til med kesam, salt og pepper og dryss eventuellt over med litt finhakket purre ved servering.

I stedet for kesam, kan du bruke litt melk, matfløte eller lett créme fraîche. Suppen kan også fint serveres uten tilsetning
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.