Kjøttboller med tomatsaus og pasta

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Dette er kanskje den aller mest populære pastaretten hos den yngre garde, etter pasta bolognese. Selv om kjøttboller og tomatsaus er superenkelt å lage, smaker det himmelsk og mer til. 

Ingredienser

Kjøttboller:

  • 500 g kjøttdeig
  • 60 g parmesan
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Tomatsaus:

  • 2 ss olje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 boks knuste hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 500 g fersk tagliatelle

Slik gjør du

  1. Kna sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og lag små boller. Brun kjøttbollene raskt i en varm stekepanne med margarin eller olje. Skru ned til middels varme og etterstek i 6-8 minutter.
  2. Varm olje i en kasserolle. Ha i hvitløk og løk, og stek på middels varme til løken er myk og har fått fin farge. Tilsett tomater, tomatpurè, sukker og kjøttbuljong. Kok opp og la sausen trekke på svak varme i 15 minutter. Tilsett basilikum og smak til med salt og pepper.
  3. Beregne ca. 125 gram fersk pasta per porsjon og kok den i ca. 4 minutter i boblekokende lettsaltet vann. Velger du å bruke tørket pasta passer det med 100 gram pr porsjon. Tørr pasta kokes best etter anvisning på pakken. 
Ved å blande pastaen inn i sausen før servering holder pastaen seg bedre, den vil holde seg varmere og fremstå mer delikat enn om du bare øser den over pastaen.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.