Karrisuppe med revet kylling

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En suppe for hele familien med masse god smak av karri! For at suppen skal bli mer mettende kan den toppes med revet kyllingfilet, erter og løk. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Karrikylling med ertepuré og eplesalat

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 1 stk grønt eple
  • 2 ss margarin
  • 2 ss karri
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 2 dl fløte

Topping:

  • 2 stk kyllingfilet
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 stk finhakket løk
  • 2 stk finsnittet vårløk
  • 12 pakke frosne erter (á 350 g)

Slik gjør du

1. Grovhakk løk. Del eple i to, fjern kjernehuset og kutt det grovt opp.

2. Fres løk og eple i en kjele med margarin. Strø på karri og fres videre i ett minutt.

3. Dryss over hvetemel og rør det inn. Spe forsiktig med hønsebuljong, litt etter litt, mens du stadig rører.

4. Ha i fløte og la suppa koke ca. 10 minutter.

5. Bruk en stavmikser og kjør det hele til en jevn og glatt suppe.

6. Ha margarin i en varm stekepanne, og stek kyllingfiletene på middels varme i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg filetene på en tallerken og la dem hvile mens du steker resten av toppingen.

7. Fres løk og vårløk i pannen til det blir blankt, ha i erter og la det surre på svak varme ett par minutter. Trekk pannen til side.

8. Riv opp kyllingbrystene i små biter, og vend det sammen med løk- og erteblandingen.

Server karrisuppen toppet med saftig kylling og friske erter.

Se hvordan steke kyllingfilet

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.