skip navigation
matprat logo
Reinsdyrbiff

Sultne på reinsdyrkjøtt

De tre største dagligvarekjedene har økt salget av reinsdyrkjøtt med nær 20 prosent siden 2011.

Det viser tall fra Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop.

For å få fart på salget av reinsdyrkjøtt, subsidierte myndighetene kjøttet i fjor. Det førte raskt til bedre tilgjengelighet, lavere priser og økt salg.

Markedsutvalget for reinkjøtt og næringen har jobbet med kjøttindustrien og dagligvarehandelen for å øke utvalget og oppmerksomheten rundt kjøttet. Nå er reinsdyrkjøtt tilgjengelig i mange varianter over hele landet, ikke bare som reinskav, den gamle slageren i frysedisken.

Vekst i alle butikker

– Det har kommet flere flotte produkter av indrefilet, ytrefilet, mørbrad, flatbiff, stek og skav, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Solberg Gundersen i Norgesgruppen. Hun forteller at alle Norgesgruppens butikker har reinsdyrkjøtt, men bredden i sortimentet varierer mellom kjedene Kiwi, Meny, Ultra, Centra, Spar og Joker. Rema 1000 har satset stort på alle typer renskåret kjøtt de siste årene

– Utvalget av reinsdyrkjøtt i våre butikker har økt kraftig, og vi registrerer en solid salgsvekst for skav, biffer og fileter, sier kategorisjef for ferskvare i Rema 1000, Ole Førre Skogstø.

Coop har 13 produkter av reinsdyrkjøtt i sortimentet og utvider nå med blant annet ferdigstekt reinsdyrstek.

Populære oppskrifter

– Det har vært god produktutvikling på reinsdyrkjøtt de siste årene, og det er gode nyheter for forbrukerne, sier matrådgiver Ragnhild Kolvereid i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

MatPrat har de siste årene sett at interessen for reinsdyrkjøtt i befolkningen er stor og økende, ikke minst blant yngre. Mange ønsker å prøve ut oppskriftene som er utviklet ved kontoret.

– Finnbiff og bidos har i flere år vært blant de mest populære oppskriftene på matprat.no. Nå har vi utviklet flere spennende oppskrifter med reinsdyrkjøtt, fra fingermat, til festmat og hverdagsmiddager, sier Ragnhild Kolvereid.

Matprat.no har i dag 40 oppskrifter på reinsdyrkjøtt.

 

Kontaktpersoner i Opplysningskontoret for egg og kjøtt:

  • Matrådgiver Ragnhild Kolvereid, telefon: 418 05 300
  • Presseansvarlig Trude E. Henrichsen, telefon: 930 94 595
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.58.1, server:MP-PRD-WEB04 26.02.2017 04:40:19