Lapskaus

Informasjon om oppskriften

Lapskaus er en velkjent tradisjonsrett i Norge. Rykende varm lapskaus faller garantert i smak hos liten og stor.

Mer informasjon om oppskriften

Beskrivelse

Slik gjør du:

1. Skjær kjøtt i terninger. Ha smør i en varm stekepanne. Vent til smørret slutter å bruse, og brun kjøttet i små porsjoner.

2. Ha kjøttet i en gryte, hell over vann og ha i buljongterning. Tilsett potet- og grønnsaksterninger, og la det småkoke på middels varme til grønnsakene er godt møre.

Lapskausen kan også lages med rester av kokt kjøtt. Kok da grønnsakene møre først, og bland inn kjøttet i terninger mot slutten av koketiden.

3. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men se til at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.

Om lapskausen er tynn, kan den jevnes med litt potetmospulver. 

Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær.