Wienerschnitzel

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Wienerschnitzel er Østerrikes nasjonalrett, og en klassiker i det internasjonale kjøkkenet. Den skal lages av tynne skiver mørt kalvekjøtt vendt i mel, egg og griljermel og deretter stekt. Tilbehøret kan variere, men sitron hører alltid med. Vi serverer vår wienerschnitzel med ansjos, kapers og grønne erter.

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av kalv , eller mørbrad
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 dl hvetemel
  • 4 stk egg
  • 5 dl griljermel
  • 3 ss smør til steking
  • 3 ss vegetabilsk olje til steking
  • 200 g frosne erter
  • 1 ss smør
  • 8 stk ansjosfileter
  • 2 ss kapers
  • 1 stk sitron i båter

Slik gjør du

1. Skjær kjøttet i 4 skiver og bank dem ut til de er ca 5 mm tykke. Krydre med salt og pepper på begge sider, og sett til side.

2. Forbered paneringen: finn fram tre halvhøye tallerkener eller former. Ha melet i den ene formen, visp sammen eggene i den andre formen og ha griljermelet i den tredje formen. Plasser dem etter hverandre på benken. Gjør også klar et stekebrett med bakepapir.

3. Dypp en og en kjøttskive først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel, og legg dem med litt avstand på bakepapiret.

4. Varm en vid stekepanne og ha i ca. ¼ av smøret og oljen. Når det slutter å bruse, kan du legge i 2 schnitzler. Stek dem ca. 3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Legg dem over i en ildfast form og hold dem varme. Gjenta prosessen med de siste schnitzlene.

5. Varm ertene med litt smør til de er gjennomvarme.

Server wienerschnitzlene med ansjos, kapers, sitronbåter og grønne erter. Kokte poteter og litt brunet smør smaker også godt til denne retten. 

 

Tips:Del schnitzlene i to før de vendes i mel, egg og griljermel, så er de lettere å håndtere.

 

Når navnet blir forkortet til bare «schnitzel», er det ofte skiver av svine-, kalkun- eller kyllingfilet som er brukt. Paneringen er den samme, men tilbehøret kan variere.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.