Viltsauté

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Det er mange måter å servere reinsdyrkjøtt på, denne liker alle. Nydelig mild saus til mørt og magert kjøtt.

Ingredienser

  • 800 g mørbrad eller ytrefilet av reinsdyr
  • 2 ss smør til bruning
  • 1 ts salt

Saus:

  • 3 dl matfløte
  • 2 dl kjøttkraft evt. utblandet buljongterning
  • 1 ts tørket timian
  • 5 g hel rosépepper
  • 4 stk sjalottløk delt i to
  • 1 stk liten sellerirot i biter
  • 3 stk gulrot i biter
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss maisstivelse (maizena) rørt ut i litt kaldt vann
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss finhakket frisk persille

Slik gjør du

1. Hell matfløte, kraft, timian og rosepepper til saus i en gryte. Kok opp på svak varme.

2. Rens og del sjalottløk i to og knollselleri og gulrot i biter. Brun grønnsakene raskt i panna med smør før de has over i gryta. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter.

3. Skjær kjøttet i terninger. Brun kjøttet i små porsjoner, dryss over salt og ha over i gryta. La retten trekke i ca. 5 minutter. Kjøttet bør være litt rosa inni. Jevn om nødvendig med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

4. Dryss finhakket friske persille over gryta før servering.

Server viltsauté med en grønn salat og godt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.