Syltede rødbeter

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Syltede rødbeter er klassisk tilbehør til en mengde retter fra spekesild til pytt i panne, og hører også hjemme i en egen skål på julebordet. Da er det litt stas å servere hjemmelagede rødbeter ”akkurat slik farmor laget dem”….

Ingredienser

  • 1 kg rødbete

Syltelake:

  • 612 dl eddik, 7 %
  • 5 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 2 ts karve

Slik gjør du

1. Kok rødbeter med skall til de er møre, ca. 1 time. Avkjøl litt, og klem dem ut av skallet (bruk gummihansker).

2. Kok opp ingredienser til laken og avkjøl. Skjær rødbeter i biter, skiver eller strimler og legg dem på rene, tørre glass. Tilsett krydder.

Prøv deg fram med andre krydder, for eksempel chili, laurbærblad, kanel eller nellik. Du kan også erstatte ca. 1/3 av eddiken med balsamico for å få en mer spennende smak.

3. Hell over laken og sett på lokk. La stå og trekke smak i ca. 2 uker.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.