Svinekoteletter med hjemmelaget surkål

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En klassiker på norske middagsbord. Koteletter av svin, servert med surkål og brun saus - hjemmelaget selvsagt!

Ingredienser

  • 4 stk kotelett av svin
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 800 g potet

Surkål:

  • 750 g hodekål
  • 2 stk eple
  • 1 ts salt
  • 2 ts karve
  • 212 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
  • 14 ts pepper

Brun saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 12 l kjøttkraft eller buljong
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Snitt hodekål fint og kutt eple i båter.
  2. Legg kål og epler lagvis med salt og karve i en kjele. 
  3. Hell på kjøttkraft, kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom. Smak til med eddik, sukker og pepper.
  4. Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
  5. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper.
  6. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Kok poteter.
  9. Brun kotelettene i en varm panne i 2­-3 minutter på hver side. Dryss på salt og pepper og etterstek i ca. 5 minutter på svak varme.
  10. Server  kotelettene med hjemmelaget surkål, brun saus og kokte poteter.
    Server gjerne med rørte tyttebær
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.