Surkål

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Hjemmelaget surkål er tradisjonelt og godt tilbehør til blant annet juleribbe, skinkestek, svineknoker og koteletter.

Ingredienser

  • 750 g hodekål
  • 2 stk eple
  • 1 ts salt
  • 2 ts karve
  • 212 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
101kcal
Fett
0.2g
Protein
2.8g
Karbohydrater
21.5g
Jern
0.6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: hodekål, epler, salt, karve, kjøttkraft, eddik, sukker og pepper.

1. Snitt hodekål fint og kutt eple i båter.

2. Legg kål og epler lagvis med salt og karve i en kjele. Hell på kjøttkraft, kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom. Smak til med eddik, sukker og pepper.


Surkålen er ferdig og klar til servering. 

 

Rør eventuelt inn litt fett fra juleribba i surkålen før servering, det gir en ekstra god smak.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.