Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Fin surdeigsstarter

Ingredienser

Dag 1:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 2:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 3:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 4:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 5:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 6:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 7:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 8:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (37)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du lyst til å begynne å bake med surdeig? Da trenger du en surdeigsstarter! Den er enkel å lage, men du må allikevel sette av noen minutter i 8-10 dager fremover. Og, det fine er at din nye, sure lille venn kan bo hos deg i mange år, og gi deg masse deilige surdeigsbrød.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Dag 1:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 2:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 3:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 4:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 5:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 6:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 7:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 8:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g vann

Slik gjør du

Utstyr til fin surdeigsstarter

Når du skal lage deg en surdeigsstarter er det i tillegg til økologisk mel og vann lurt å ha en kjøkkenvekt, en slikkepott og et stort glass (gjerne med et løst lokk). 

trinn du kan merke av

Starteren kan du oppbevare i kjøleskap, eller på benken. Oppbevarer du i kjøleskap bør du mate den ca. 1 gang per uke. Har du den på benken kan det være lurt å mate ca. 1 gang om dagen.

Skal du bake med den må du lage en aktiv starter. 

Aktiv surdeigsstarter ferdig

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Surdeigsstarter: Slik gir du den liv, og holder den i live

Podcast-episode: Hvordan gjør du surdeigstarteren aktiv?

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 08:01:08