Suksessterte i langpanne

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Saftig mandelbunn og knallgul krem er en uslåelig kombinasjon! Det er mange som blir blanke i øynene og får vann i munnen når de ser suksessterte på det tradisjonelle kakebordet.

Ingredienser

Mandelbunn:

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 12 stk sitron
  • 7 stk eggehvite
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Smørkrem:

  • 7 stk eggeplomme
  • 112 dl kremfløte
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g mykt smør

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 170 °C. Legg bakepapir i bunnen av en langpanne (ca. 30x40 cm). La bakepapiret stikke opp over kanten på formen.
  2. Gni innsiden av en miksebolle med den halve sitronen. Ha i eggehvitene og pisk dem stive. Senk farten litt og fortsett å piske mens du tilsetter melis litt etter litt til alt er brukt opp og du har en blank og stiv marengs.
  3. Sikt hvetemel og bakepulver og vend det inn i marengsen sammen med malte mandler.
  4. Ha marengsmassen i langpannen og fordel den i pannen i et jevnt lag.
  5. Stek kaken midt i ovnen i 30 minutter. Ta den ut av ovnen og avkjøl på rist. Legg gjerne et rent kjøkkenhåndkle over mens den avkjøles for å holde på fuktigheten.
  6. Bland alle ingrediensene til smørkremen, unntatt smør, i en kjele.
  7. Varm opp under kontinuerlig visping til kremen når kokepunktet. Ta kjelen av varmen og avkjøl kremen til romtemperatur. Sett gjerne kjelen i kaldt vann.
  8. Del smøret i biter. Bruk håndmikser og visp sammen kremen og det myke smøret.
  9. Bre smørkremen over den kalde mandelbunnen. Sett kaken kaldt til den skal serveres.
  10. Løft kaken ut av formen ved hjelp av bakepapiret og skjær den i biter mens den fortsatt er kald.  

Oppbevar kaken i kjøleskapet, ellers vil smørkremen bli veldig myk.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.