Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stuede grønnsaker

Stuede grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gulrot
  • 100 g sukkererter
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl matfløte
  • 400 g sellerirot
  • 1 stk. fennikel
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stuede grønnsaker er grønnsaker og saus i ett, og er nydelig tilbehør til alt fra varmrøkt makrell til stekte nakkekoteletter. Vi har bruk gulrot, sukkererter og sellerirot og fenikkel, men her er det rom for variasjoner.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gulrot
  • 100 g sukkererter
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl matfløte
  • 400 g sellerirot
  • 1 stk. fennikel

Slik gjør du

  1. Del gulrot, sellerirot og fenikkel i jevnstore biter. Del sukkererter i to på langs. 
  2. Smelt smør i en kjele og fres grønnsakene et par minutter.
  3. Dryss over hvetemel og rør godt. Spe med melk og kok opp mellom hver gang. Sausen skal ikke være for tykk. Smak til med muskat, salt og pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2024 09:37:34