Stuede rotgrønnsaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Stuede rotgrønnsaker smaker godt til alle slags kokte, stekte og røkte kjøttretter. Har du ikke akkurat de rotgrønnsakene som er nevnt i oppskriften, kan de fint erstattes av andre.

Ingredienser

  • 2 stk gulrot
  • 12 stk sellerirot
  • 1 stk persillerot
  • 2 skive kålrot
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk og/eller matfløte
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss friske urter

Slik gjør du

  1. Rens grønnsakene og skrell dem. Del opp alle grønnsakene i passe store terninger.
  2. Kok dem møre i 3-5 minutter i lettsaltet vann. Sil av.
  3. Smelt smør og rør inn mel. Spe med melk til en klumpfri, hvit saus.
  4. Bland inn grønnsakene, og smak til med salt og pepper. Dryss finhakkede urter over før servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.