Stekt makrell

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

På Sørlandet er makrellen en yndet gjest på sommerhalvåret. Den er trofast og ikke minst lettlurt.  Det å fiske makrell er utrolig morsomt, kanskje spesielt for dem som ikke får så veldig mye fisk på kroken resten av året. Den ekte sørlending serverer makrellen helstekt med agurksalat, rømme og kokte nypoteter. 

Ingredienser

  • 4 stk makrell
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss smør

Agurksalat:

  • 1 stk agurk
  • 2 ss vann
  • 12 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 14 ts malt hvit pepper

  • 8 ss seterrømme
  • 4 båt sitron

Slik gjør du

1. Lag agurksalaten minst en halvtime før du skal spise. Da blir den aller best. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurken med ostehøvel og legg skivene i laken.

2. Lag noen snitt på hver side av ryggbeinet på fisken. Bland mel, salt og pepper. Vend makrellen i blandingen.

3. Stek fisken i panne med smør , ca. 4 minutter på hver side, avhengig av størrelse. Fisken er ferdig når beina slipper lett.

Server med kokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.