Speltvafler

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Vafler er noe man aldri blir lei av, men en liten vri på oppskriften kan av og til smake godt. I dag anbefaler vi denne laget med spelt.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 5 dl melk
  • 2 ss rørsukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts malt kardemomme

en knivsodd salt

  • 150 g smeltet smør
  • 3 dl sammalt spelt, fin
  • 3 dl siktet speltmel

Slik gjør du

1. Visp sammen egg og melk og bland inn resten av ingrediensene. Visp godt, slik at alle klumper forsvinner. La røren stå og svelle ca. 30 minutter.

2. Stek vaflene og avkjøl på rist. Server vaflene på tradisjonelt norsk vis med smør og brunost

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.