Spekeskinke med sommerkål

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Spekemat til middag har vi århundre lange tradisjoner på i Norge. Sammen med poteter, kål, eggerøre eller andre gode grønnsaker, spiser du deg både mett og fornøyd.

Ingredienser

  • 400 g spekeskinke i skiver
  • 14 stk potet
  • 400 g nykål, sommerkål
  • 4 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ss frisk kruspersille

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Kok potet.
  2. Del kål i fire, Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i 4 på tvers igjen. Smelt smør i en kasserolle, og legg i kålbitene. Fres de lett før rømmen tilsettes.
  3. La rømmen frese med ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft.
  4. Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kokte poteter (gjerne med skall), og kålen surret i rømme.

Dette er en nydelig sommertallerken med masse god smak. Retten kan også serveres med saus. Lag din egen eller bruk Hollandaise eller hvit saus fra pose.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.