Spekemat med eggerøre

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Tradisjonell spekemat med eggerøre blir en aldri lei. Dessuten passer det like godt til festlige lag som til sommermiddagen.

Ingredienser

  • 400 g spekeskinke eller speket kalkunfilet
  • 200 g salami
  • 200 g fenalår i skiver

gressløk til pynt

Eggerøre:

  • 12 stk egg
  • 112 dl vann eller fløte
  • ca. 12 ts salt
  • 4 ss hakket frisk gressløk

  • 3 dl lettrømme
  • 16 biter flatbrød

Slik gjør du

1. Anrett spekematen pent på et stort fat. Pynt med frisk gressløk.

2. Pisk egg, vann og salt lett sammen med en visp.

3. Hell halvparten av røren i en panne som er så varm at smøret smelter lett uten å bli brunt. Trekk eggerøren sammen med gaffel etter hvert som den stivner. Dryss klippet gressløk over og legg eggerøren over på fat. Gjenta med den andre halvparten av eggene.

Server spekematen i følge med eggerøre og gjerne flatbrød og rømme. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.