Solbærsaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne hører til oppskrift på skinkestek, men kan selvsagt benyttes til andre typer svinekjøtt. Prøv den også til skinkebiff eller indrefilet av svin.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 1 ss margarin
  • 6 dl kraft fra steken /buljong
  • 1 dl solbærsirup
  • 1 ts frisk timian
  • 112 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 dl kaldt vann
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Fres finhakket løk i en kjele med margarin. Ha i kraft/buljong, solbærsirup og timian. La sausen småkoke i ca. 10 minutter og sil av.

2. Rør ut maizena i litt kaldt vann og tilsett jevningen mens du rører i sausen. Gi det et oppkok og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.