Sennepssild

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Sild har befunnet seg på norske matbord i tusenvis av år og er fremdeles et kjærkomment innslag på frokostbord, koldtbord og julebord. En middag med sennepssild, nykokte poteter, løk og rømme er heller ikke å forakte. Lag sennepssilden selv, det gjør nemlig at opplevelsen kan ganges med 2 i verdi.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 6 stk spekesild
  • 4 ss sylteagurk, hakket
  • 1 stk løk , finhakket

  • 4 stk eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss grov sennep , gjerne Dijon
  • 212 dl soyaolje
  • 3 ss frisk dill , hakket
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper

Slik gjør du

  1. Smak på silden. Er den veldig salt bør den skylles i kaldt vann. Tørk silden med papir og del den opp i passe biter. 
  2. Bland eggeplommer, sukker, eddik og sennep i en skål og visp det godt sammen. Tilsett olje i en tynn stråle mens du visper kraftig hele tiden. Tilsett hakket sylteagurk, løk og dill. Smak til med salt og pepper.
  3. Bland sausen med silden og sett i kjøleskap.
PS: Bør stå et døgn i kjøleskap før den spises
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.