Saupkake

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Saupkake kan for mange bringe frem gode barndomsminner. Den litt søte kaken smaker aller best med brunost eller salt kjøttpålegg, som fenalår eller lammerull.

Ingredienser

  • 1 l kefir
  • 112 dl sukker
  • 1 ss hornsalt
  • ca. 9 dl hvetemel

Slik gjør du

1. Pisk kefir, sukker og hornsalt lett sammen i en stor bolle. Ha i mel, og pisk til du har en tykk og jevn røre. La røren svelle i ca. 15 minutter.

2. Strø mel på en middels varm takke. Bruk en stor øse eller sleiv og lag runde saupkaker med en diameter på 12-14 cm. Stek kakene til de har fått en gyllen og fin farge på begge sider, 2-4 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Husk å strø mel på takken for hver saupkake du steker. Melet kan du børste bort med en liten pensel etter at kakene er avkjølt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.