Runde knekkebrød

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Enkle og gode knekkebrød som smaker godt til frokosten. Knekkebrødet er grovt og sunt, og holder deg mett frem til lunsj.

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 4 dl sammalt hvete, fin
  • 4 dl sammalt hvete, grov
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 5 dl vann

Slik gjør du

  1. Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Elt deretter inn fingervarmt vann. Dekk bakebollen med plast. La deigen heve i ca. en time til minst dobbelt størrelse.
  2. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i 20 like store emner. Kjevle runde, tynne leiver. Stikk ut hull i midten med et glass eller lignende. La dem heve i ca. 15 minutter. Prikk med gaffel eller spisepinne.
  3. Stek knekkebrødene midt i ovnen ved 225 °C i 7 minutter. La dem deretter tørke ved 100 °C til de er helt sprø. Avkjøl på rist.

Oppbevares tørt i boks eller på tørkerullholder som vist på bildet.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.