Røkt kolje med eggesmør

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kjært barn har ofte flere navn, og kolja har det. Den kalles også hyse. I røkt form fremstår kolja med tiltalende konsistens og elegant røyksmak. Sammen med gulrotstuing og eggesmør er dette en tradisjonell matrett du ikke skal være redd for å servere i godt selskap.

Ingredienser

  • 112 kg hyse-/kolje i skiver

Gulrotstuing:

  • 500 g gulrot
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 14 ts malt hvit pepper
  • ca. 1 krm revet muskatnøtt

Eggesmør:

  • 2 stk hardkokte egg
  • 200 g smør
  • 2 ss frisk kruspersille

Slik gjør du

1. Skrell gulrøttene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann.

2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og fløte og rør godt. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i gulrøttene og smak til med salt, pepper og muskat.

3. Kok opp rikelig med vann og ha i fisken. La den trekke i ca. 10 minutter, avhengig av størrelsen.

4. Smelt smør, ha i hakket egg og persille.

 

Server med kokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.