Rødkål

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Godt til svinekjøtt, and og kalkun og typisk til julematen. Danskene bruker rødkål mye på sine store smørbrød og i kombinasjon med kald ribbe eller medisterkaker.

Ingredienser

  • 750 g rødkål
  • 2 stk eple
  • 1 ts salt
  • 212 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
Vis næringsinnhold
Energi
101kcal
Fett
0.2g
Protein
2.8g
Karbohydrater
21.5g
Jern
0.6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: rødkål, epler, salt, kjøttkraft, eddik og sukker.

1. Snitt kål fint og skjær eple i båter.

2. Legg kål og epler lagvis sammen med salt i en kjele.

3. Tilsett kjøttkraft og eddik. Kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom og smak til med sukker mot slutten.

Deilig hjemmelaget rødkål klar til servering. 

Rør eventuelt inn litt fett fra juleribba før servering, det gir en ekstra god smak. Et par spiseskjeer ripsgelè gjør også susen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.