Roastbiff

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Roastbiff er en kjent favoritt på koldtbordet, der den servers oppskåret sammen med remulade, sylteagurk, potetsalat og sprø løk. Å lage roastbiffen selv er enkelt og gir et ekstra smakfullt resultat. 

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av storfe eller mørbrad
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 100 °C .

2. Gni kjøttet inn med salt og pepper.

Kjøttet kan med fordel surres med hyssing, da er det lettere å få det jevnt stekt og pene skiver.

3. Brun kjøttet på alle sider i en varm stekepanne med margarin. Legg kjøttet over i ildfast form og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.

4. Sett formen midt i stekeovn, og stek til ønsket kjernetemperatur. 

Når steketermometeret viser 55 °C er snittflaten rød, ved 60-65 °C er den rosa. Roastbiffen på bildet er stekt til 58 °C.

5. Avkjøl kjøttet helt før du skjærer det i skiver. Bruk gjerne en påleggsmaskin for å få tynne og jevne skiver. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.