Ribbesylte

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Sylte er et klassisk norsk julepålegg. Lag en god og saftig sylte selv.

Ingredienser

  • 1 kg ribbe med svor
  • 114 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 5 ts gelatinpulver
  • 12 stk løk (kan sløyfes)

Slik gjør du

Du trenger: ribbe med svor, salt, pepper, malt nellik, malt allehånde, malt ingefær, gelatinpulver og løk.                                                                                                                                                           

1. Ta ut bena med en skarp kniv. Skjær langs begge sidene på benet. Skjær så under, og vipp det ut.

2. Kok opp vann og legg ribbestykket i. Trekk ved kokepunktet i ca. 2 1/2 time.

3. Bland sammen krydder og gelatinpulver. Finhakk løken. Kle en brødform (ca. 1 1/2 liter) med plastfolie.

4. Ta opp ribben og la den renne av seg. Ta av svoren og skjær ribben i skiver på langs.

5. Legg svoren ned i formen først, ha på litt krydderblanding, strø over litt løk og legg på neste lag med kjøtt. Legg kjøtt, krydder og løk lagvis. Pakk plastfolien over sylten til slutt, legg på 2-3 kilo press og sett den kjølig til neste dag.

Ribbesylten er klar til å skjæres i tynne skiver. Det passer utmerket med sennep, rødbeter og lefse til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.