Ribbenstek

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Danskenes berømte flæskesteg er forbildet for denne varianten av skinkestek. Ribbenstek er renskåret ytrefilet med svor, som får kose seg lenge i ovnen sammen med grønnsaker. Dette er en klassiker, og mat du bare må smake!

Ingredienser

  • 112 kg ribbenstek med svor
  • 8 stk potet
  • 4 stk eple
  • 4 stk løk
  • 10 stk persillerot eller 2 sellerirøtter
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skrell potetene. Eplene kan beholde skallet på. Del poteter, epler og løk i båter. Persillerot deles på langs i fire. Legg alt over i en smurt ildfast form.
  2. Riss svoren i tynne striper på tvers. Dette går lettest når ribbensteken er halvtint. Gni inn ribbensteken med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene.
  3. Stek på 180 °C til steketermometeret viser 68 °C. Ekstra sprø svor får du ved å sette på grillen, kun 1-2 minutter til svoren "blåser" seg opp. Pass godt på!

Server steken med fyllet i form.  Sjysaus passer godt til denne retten. Bruk kraften som væske i sausen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.