Reinsdyrstek med tyttebærsaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Reinsdyrstek er ikke bare eksklusiv mat, men også eksotisk og mager mat. Som det meste annet viltkjøtt er reinsdyrsteken såpass mager at den trenger en skikkelig saus som også gjerne kan smake av fjell eller vidde. Tyttebærsaus føles helt riktig til reinsdyrstek.

Ingredienser

  • 112 kg reinsdyrstek
  • 112 ts salt
  • 112 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 12 stk purre

Saus:

  • 5 dl kraft fra koking
  • 2 ss hvetemel
  • 12 dl vann
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 3 ss tyttebærsyltetøy
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Krydre steken med salt og pepper. Brun den i en gryte fint på alle sider på god varme.
  2. Del grønnsakene i biter og legg dem i gryta. Stikk steketermometet i den tykkeste delen av steken. Slå på kokende vann til midten av steken og la den trekke på svak varme. Snu steken etter ca. 1/2 time. Ved 60-65 er steken medium, og ved 70 °C er den medium pluss.
  3. Ta steken opp og pakk den inn i folie. Sil kraften og lag saus ved å jevne den med hvetemel utrørt i kaldt vann. Rør inn crème fraîche og tyttebær. Smak til med salt og pepper.

Serveres med stekt sopp, kokte sukkererter og stekte poteter.

 

Kjernetemperatur reinsdyrstek

Lite stekt: 55 °C, Medium: 60-65 °C, Medium pluss: 70 °C, Gjennomstekt: 75 °C.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.