Reinsdyrkaker i kremet viltsaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Har du reinsdyrskav i fryseren kan du lage noen fantastiske kjøttkaker med en god viltsmak. Server kakene med en  kremet viltsaus, rotgrønnsaker, poteter og tyttebærsyltetøy. Herlig søndagsmiddag!

Ingredienser

  • 500 g reinsdyrhakk (kvernet reinsdyrkjøtt)
  • 2 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts frisk ingefær , revet
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk egg
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss smør

Kremet viltsaus:

  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 stk løk
  • 2 ss smør
  • 4 dl viltkraft
  • 5 dl matfløte
  • 5 stk einebær
  • 100 g brunost
  • 2 ss solbærgelé
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

Du trenger: Reinsdyrskav, salt, pepper, frisk ingefær, potetmel, egg, matfløte, smør, sopp, løk, viltkraft, einebær, brunost, og solbærgelè.

1. Lag sausen først. Kutt sopp og løk i båter. Fres alt i en varm gryte med smør. Hell på kraft og kok inn til ca. halvparten av kraften er igjen. Tilsett fløte, knuste einebær og brunost. La sausen småkoke i 10-15 minutter. Ha i gelé og smak til med salt og pepper.

Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.

2. Rør reinsdyrhakk sammen med salt i en foodprosessor til det blir seigt.

3. Bland inn revet frisk ingefær, pepper og potetmel. Tilsett egg og rør godt sammen.

4. Spe med matfløte under omrøring.

5. Form farsen til runde kaker med en fuktet skje. Brun kakene i en varm stekepanne med smør,  ca. 5 minutter på hver side.

6. Legg kakene over i viltsausen og la dem trekke i ca. 15 minutter.

Server med kokte rotgrønnsaker i staver, poteter, rørte tyttebær og litt finhakket persille.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.