Pleskener

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lette og sprø pleskner er raske å lage og smaker godt både til jul og ellers i året. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 40 pleskener-kaker.

Ingredienser

1
Porsjoner
  • 2 stk egg
  • 100 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • ca. 1 krm malt kardemomme
  • 14 ts hornsalt

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 200 °C.

2. Pisk egg og sukker til eggedosis.

3. Vend inn siktet mel, kardemomme og hornsalt.

4. Bruk sprøytepose med rund tip og sprøyt ut topper med røre på en bakepapirkledd stekeplate. Ha litt avstand mellom kakene, de sveller opp under steking.

5. Stek midt i stekeovn i 8-10 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.

Oppbevar kakene i en lufttett boks.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.