Påskefrikassé

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Med benfritt grytekjøtt av lam kan du ha denne deilige lammefrikasseen på bordet i løpet av en liten time. Her har vi "jukset" med frosne grønnsaker og men mens kjøttet koker har du jo tid til å forberede friske grønnsaker også! Dette er kosemat som passer godt på hytta – for eksempel i påska.  

Ingredienser

  • 112 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 6 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 pk frossen grønnsaksblanding
  • 1 dl vann
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ts sitronsaft
  • 14 ts malt hvit pepper
  • 12 ts salt
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %

Slik gjør du

1. Kok opp vann og legg i kjøttstykkene. Kok opp på nytt, skum av.

2. Tilsett salt og la kjøttet trekke ved svak varme i ca. 45 minutter. Løft ut kjøttet og ha i grønnsaksblandingen. La grønnsakene koke i 3 minutter.

3. Lag en jevning av vann og hvetemel og ha i litt og litt i gryten, mens du rør forsiktig om.

4. Ha i sitron og rømme. Smak til med salt og pepper. Anrett kjøttet på et fat og ha sausen med grønnsaker over.

Serveres med kokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.