Ovnsbakt bibringe

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Om middagen får stå så lenge i ovnen at du glemmer at du satte den der, er det nesten som å komme til ferdig middag! Oksebringe kan du godt glemme i ovnen noen timer ekstra – den blir bare enda bedre av det. 

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 2 kg bibringe
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 dl rødvin (eventuelt hvitvin)
  • 2 dl vann
  • 4 stk løk delt i 4
  • 4 stk gulrot delt i grove biter
  • 2 stk purre i biter
  • 14 stk sellerirot i staver
  • 2 stk pastinakk i staver
  • 4 båter grovhakket hvitløk
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 ss romtemperert smør

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 220 °C. Fjern slinter, sener og noe fett fra kjøttet og bind det om nødvendig opp med litt hyssing. Gni det godt inn med salt og pepper og legg det over i en ildfast form.

2. Hell på vin og vann. Dekk formen med aluminiumfolie så det blir tett. Sett formen midt i ovnen i 20-25 minutter. Senk deretter temperaturen i ovnen til 125 °C og la kjøttet stå i minst 2 ½ time.

3. Ta folien av formen og fordel grønnsaksbiter rundt kjøttet. Bland smør, timian og hvitløk, og fordel blandingen på toppen av kjøttet. Bak videre midt i ovnen til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.

4. Ta formen ut av ovnen, løft kjøttet over på en skjærefjøl og la det hvile. Sil kraften over i en kjele og la den koke kraftig inn. Dekk grønnsakene med folie slik at de holder seg varme.

5. Skjær kjøttet i rause skiver og legg på et fat med grønnsakene ved siden av. Server med hjemmelaget potetmos og innkokt saus. Revet pepperrot eller pepperrotkrem smaker godt til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.