Norsk bløtkake

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Ei saftig bløtkake pyntet med krem og friske bær hører hjemme på alle de store festdagene våre, og er noe av det norskeste som finnes! Aller best blir den med hjemmelaget sukkerbrødet.

Ingredienser

10
Porsjoner

Sukkerbrød:

  • 5 stk egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll og pynt:

  • ca. 1 dl eplejuice til dynking
  • 712 dl kremfløte
  • 2 kurv jordbær
  • 1 dl blåbær
  • 10 blad frisk mynte

Slik gjør du

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 ºC i 45 minutter.

2. Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med eplejus. Stivpisk kremfløte og del jordbærene i store biter. Legg jordbær på et lag med sukkerbrød og bre over krem. Gjenta med sukkerbrød, jordbær og krem og så videre.

3. Stryk krem på sidene av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt topper rundt kanten og på toppen. Pynt kaken med jordbær og blåbær og ha på mynteblader som ”bjørkeblader".

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.