Luksus karamellpudding

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Hjemmelaget karamellpudding er en sikker dessertvinner. Denne luksusvarianten har hint av sitrusfrukter, kanel og kardemomme, og er rett og slett fantastisk god!

Ingredienser

8
Porsjoner

Til glassering av formen og saus:

  • 2 dl sukker

Puddingen:

  • 6 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 1 stk vaniljestang , delt på langs
  • 1 stk hel kanel
  • 8 stk hel kardemomme , grovknust
  • 8 stk egg
  • skall av 1 stk sitron
  • skall av 1 stk appelsin

Slik gjør du

1. Smelt sukkeret forsiktig til karamell i en stekepanne over middels varme. Ikke rør i det mens det smelter, men rist forsiktig på pannen så det blir jevnt gyllent. Pass på så det ikke blir brent. Hell ca halvparten av den varme karamellen i ønsket form og vipp på formen slik at det blir et jevnt lag karamell i bunnen. 

2. Kok opp melk, fløte, sukker, vaniljestang, kanelstang, kardemommekapsler, sitron- og appelsinskall. Trekk kjelen til side og blandingen stå i 10-15 minutter og trekke smak.

3. Visp eggene godt sammen og visp så inn den varme, krydrete fløtemelken i en tynn stråle. La blandingen hvile noen minutter slik at luftboblene forsvinner.

4. Sil blandingen over i formen. Sett formen i en langpanne og sett den inn nederst i ovnen ved 120 ºC. Hell på kokende vann i formen til det står til midt på formen. La formen stå i ovnen ca. 2 timer. Steketiden vil variere litt fra gang til gang. Sjekk med baksiden av en fuktet skje på overflaten av puddingen om den er fast og elastisk. Avkjøl puddingen i formen, gjerne til neste dag.

Sett stekepannen med karamell tilbake på platen og tilsett ca. 1-2 dl vann. La det småkoke til all karamellen har løst seg opp i vannet. Sil sausen og avkjøl helt. Sausen kan serveres som den er, eller blandes med krem eller fløte.

Tips

Om du vil ha ekstra kryddersmak på sausen, så skyll av krydder og skall fra karamellpuddingen og la det koke i sausen ca 10 minutter. Det kan også brukes som pynt ved servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.