Leverpostei

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Hjemmelaget leverpostei på julebuffeten vil ganske sikkert imponere gjestene. Eksperimenter gjerne med egne smakstilsetninger som hakkede urter, grønn pepper, nøtter, hvitløk eller oliven.

Ingredienser

  • 150 g lever av svin
  • 100 g ribbe eller annet svinekjøtt med fett på
  • 1 stk løk
  • 4 stk ansjosfileter
  • 112 dl melk
  • 3 ss hvetemel
  • 112 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts malt allehånde
  • 1 stk egg

Slik gjør du

  1. Renskjær leveren, og del den i mindre biter. Kok opp vann og ha i salt og eddik. Ha leveren i det kokende vannet i 10 sekunder og hell av vannet.
  2. Skjær kjøtt og løk i mindre biter, og kjør dette sammen med lever og ansjos i en foodprocessor.
  3. Tilsett de andre ingrediensene, og kjør til massen er jevn.
  4. Ha det over i en smurt form og stek i vannbad på 175 ºC i ca. 1 time. Leverposteien er ferdig når steketermometeret viser 76 ºC.

Pynt med stekt bacon og server med små sylteagurker. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.