Leverkaker fra Vest-Finnmark

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Fra kysten av Vest-Finnmark kommer denne tradisjonen. Den første kaka skulle nytes på gaffel mens steikinga pågår, det var alle barns rettighet. Dette er kjøttdeigen finnmarkingene var vant med, og den ble brukt til alt som det skulle brukes kjøttdeig til, også kålruletter.

Ingredienser

  • 500 g lammebog
  • 500 g lever av lam (evt. hjerte dersom du får tak i dette)
  • 1 stk løk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 112 ss hvetemel
  • Ca. 1 dl melk
  • 100 g rørt tyttebær

Slik gjør du

1. Lammekjøttet, lever og løk males. Rør inn salt, pepper, hvetemel og melk.

2. Stekes i stekepanne. Formes med skje. Dette blir løse karbonader som serveres med nyrørte tyttebær.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.