Lapper med blåbær og krem

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Stek små lapper og server med blåbær og krem.

Ingredienser

  • 3 ss smør
  • 4 dl hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk egg
  • 12 dl sukker
  • 12 ts salt
  • 1 ts bakepulver

  • 3 dl kremfløte
  • ca. 2 dl blåbærsyltetøy

Slik gjør du

1. Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en jevn røre, gjerne i en matprosessor. La røren svelle i ca. 15 minutter.

2. Stek lappene i litt smør i varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten.

Server lappene lune med pisket kremfløte og blåbærsyltetøy.

Tips: Rislapper smaker også kjempegodt! Rør inn rester av risgrøt i lapperøren. Spe eventuelt med litt melk dersom røren blir tykk.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.