Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Lammerull er en velsmakende rett med smakfullt krydder. Lam er populært å spise over store deler av verden, og kjøttet har smak nok til at det kan kombineres med ulike varianter av krydder og urter. Her kan man prøve seg frem, og sette sitt personlige preg på retten.

Ingredienser

  • ca. 112 kg lammeside
  • 112 ss sennep
  • 12 stk finhakket løk
  • 12 bunt finhakket frisk kruspersille
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss smør til bruning

Sursøt løk- og persillesaus:

  • 4 dl kjøttkraft eller buljong
  • 12 stk finhakket løk
  • 12 bunt finhakket frisk kruspersille
  • 1 ts sennep
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ts sukker

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Ben ut lammesiden og fjern overflødig fett. Dette kan du eventuelt spørre betjeningen i kjøttdisken om å gjøre for deg.
  2. Brett ut lammesiden med kjøttet opp, og smør på sennep. Bland løk, persille, salt og pepper, og fordel det utover kjøttet. Rull stramt sammen og surr med bomullstråd.
  3. Brun rullen på alle sider i en jerngryte med litt smør. Hell på vann slik at det dekker rullen. Sett inn et steketermometer, og kok opp. La rullen trekke i ca. 1 time eller til steketermometeret viser 70° C. La den hvile i ca.15 minutter før den skjæres i skiver.
  4. Sil kraften og kok den opp. Jevn sausen med maisstivelse utrørt i litt kaldt vann, og tilsett løk, persille og sennep. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.

Server lammerull med kokte poteter, gulrot, aspargesbønner og sursøt løk- og persillesaus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.