Kyllingkjøttkaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Med brun saus, kålstuing og tyttebærsyltetøy får kyllingkjøttkakene tradisjonelt følge.

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk egg
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 14 ts malt muskat

smør til steking

  • 1 pose kjøttkakesaus

Kålstuing:

  • ca. 600 g hodekål
  • 1 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 12 ts salt
  • 14 ts malt muskat

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Rør kyllingkjøttdeig godt inn med egg, salt og krydder. Form deigen til runde kaker og stek dem i litt smør.
  2. Lag brun saus av pose og legg kjøttkakene i sausen. La alt trekke noen minutter.
  3. Skjær kålen i litt store biter og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet.
  4. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre i melet og spe litt og litt med melken. Kok opp etter hver speing. Ha kålen i den hvite sausen og smak til med salt og muskat.

 Server kyllingkjøttkakene med kålstuing, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.