Kyllingfrikassé med estragonsaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Koker du kyllingen ferdig dagen før, så sparer du tid. Kyllingkraften blir til en nydelig estragonsaus som passer perfekt til kylling og rotgrønnsaker.

Ingredienser

  • kjøtt av 1 stk kokt kylling (ca. 1000 g)
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk purre
  • 2 stk persillerot
  • 12 stk sellerirot

Estragonsaus:

  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl kyllingkraft

salt og pepper

  • ca. 2 ss hakket frisk estragon

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Del det ferdigkokte kyllingkjøttet i passe serveringsstykker. Skjær grønnsakene i skiver.
  2. Kok opp kyllingkraften og jevn den med mel rørt ut i litt kaldt vann.
  3. Ha i kjøtt og grønnsaker og la frikasseen småkoke til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.

 Dryss hakket estragon over. Server kokte poteter til.

Kok gjerne flere kyllinger når du først er i gang. Kyllingkjøtt og kraft er fint å fryse.

Koking av kylling:

 1. Legg kyllingene rett ned i en stor kjele med kokende, lettsaltet vann (1 ts salt pr. l vann). Dersom kyllingene er delt i to får du plass til flere i kjelen.

 2. For å få god smak på kraften, bør du la en oppkuttet gulrot, et stykke oppdelt purre og noen biter av persille eller sellerirot koke med. Ekstra godt blir det dersom du også tar med løk, noen hele pepperkorn og et laurbærblad.

 3. La det småkoke (trekke) i ca. 1 1/2 time. Ta opp kyllingene, avkjøl dem og sil kyllingkraften. Rens kyllingene for skinn og ben.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.