Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Frikassé med kylling eller høns

Frikassé med kylling eller høns

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g) , evt. 2 stk høns eller mer
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts salt
  • 1 ts hel hvit pepper
  • 2 stk. løk (én i kraften)
  • 1 stk. purre (det grønne i kraften)
  • 2 stk. persillerot eller sellerirot i biter
  • 4 stk. gulrot
  • 5 ss smør eller fett fra kokt hønsekraft
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kyllingkraft , evt. hønsekraft
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • ca. 1 dl matfløte (kan sløyfes)
  • eventuelt 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 50 g sukkererter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Enten du bruker kylling eller høns er frikassé velsmakende mat som vekker nostalgiske følelser hos mange. Når du først er i gang med å koke høns, kan du like godt koke to eller flere. Da får du masse god kraft, og deilig, mørt kjøtt til frikasseen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g) , evt. 2 stk høns eller mer
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts salt
  • 1 ts hel hvit pepper
  • 2 stk. løk (én i kraften)
  • 1 stk. purre (det grønne i kraften)
  • 2 stk. persillerot eller sellerirot i biter
  • 4 stk. gulrot
  • 5 ss smør eller fett fra kokt hønsekraft
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kyllingkraft , evt. hønsekraft
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • ca. 1 dl matfløte (kan sløyfes)
  • eventuelt 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 50 g sukkererter

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kylling trenger ca. 1 times koketid og høns trenger ca. 2 timers koketid. Kylling/høns er ferdigkokt når lårbenet lett kan løsnes fra skroget.

Server gjerne frikasseen i dype tallerkener, med skje i tillegg til kniv og gaffel.

Istedenfor hel kylling kan du bruke kyllinglår. De tåler mer varmebehandling og «trøkk» enn kyllingfilet.
 
Det er ganske lite kjøtt på høns, og de trenger lang koketid. Til gjengjeld er høns svært rimelig, og gir ekstra god kraft. Kok gjerne to eller flere på en gang, så får du masse god kraft! De kan eventuelt legges frosne i kjelen, og kokes opp med kaldt vann. Fettet som danner seg på toppen kan skummes av og brukes i stedet for smør når du lager saus.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 23:58:43