Koteletter i form

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Koteletter i form lages i leirgryte hvor maten kokes i sin egen væske,og dermed kommer råvarens smak til sin fulle rett samtidig som næringsstoffer bevares i retten. Å lage mat i leirgryte er en gammel tradisjonell matlagingsteknikk som er brukt over hele verden.

Ingredienser

  • 4 stk nakkekoteletter av svin
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 6 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • 12 stk sellerirot
  • 1 stk kålrot
  • 1 stk løk
  • 1 stk purre
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet)
Vis næringsinnhold
Energi
387kcal
Fett
14.21g
Protein
32.83g
Karbohydrater
32.24g
Jern
3.54mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bløtlegg leirgryta i ca. 2 timer (eller over natta, om det er lenge siden den har vært i bruk).

2. Del nakkekotelettene i to, strø på salt og pepper og stek dem raskt i en stekepanne til de får fin farge.

3. Vask grønnsakene og skrell dem. Skjær poteter, gulrøtter, selleri og kålrot i staver, løk i båter og purren i ringer.

4. Legg koteletter og grønnsaker lagvis i en leirgryte evt. ildfast form med lokk. Hell over buljongen. La retten steke på 175 °C i ca. 2,5 timer.

Server med godt brød.

Den leirgryten som vi er best kjent med her i Norge er Römertopf. Det er en uglasert og porøs leirgryte som man kan tilberede alt fra hele steker til grytekjøtt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.