Konfirmantens festkake

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Er du glad i kaker og liker å følge med på trender innen kakefronten, er denne pynten noe av det nyeste nye. Marsipankaken dekoreres med biter av spiselige sukkerark. Nå kan du lage denne tøffe konfirmasjonskaken. For hvilken konfirmant vil vel ikke være litt trendy?

Ingredienser

Sukkerbrød:

  • 5 stk egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll og pynt:

  • 1 l kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 2 kurv jordbær
  • 1 stk banan
  • 5 dl kremfløte (til å dekke kaken)

  • 600 g marsipan
  • 600 g sukkermasse

Eggehviteglasur:

  • 300 g melis
  • ca. 2 stk eggehvite

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen til alt melet er fordelt. Husk melet i bunnen også. Hell røren i en smurt springform, ca. 24 cm. i diameter.  Sett formen nederst i stekeovnen ved 160 °C og stek i ca. 40 minutter.
  2. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle (som ikke loer) til sukkerbrødet er kaldt.
  3. Del sukkerbrødet i tre lag. Legg den ene bunnen på et fat og stryk et lag med rørte bær over. Ha på et lag pisket kremfløte. Dryss over grovhakkede bananer og jordbær. Legg en bunn over og gjenta.
  4. Legg den siste bunnen over og bruk resten av kremen til å smøre rundt og oppå kaken.
  5. Kjevle ut marsipanen og dekk kaken.
  6. Kjevle så et tynt lokk av sukkermasse og trekk den over kaken. For at sukkerlokket skal feste seg kan det være lurt å stryke en ren fuktig klut over marsipanen før du tar på sukkerlokket, men det skal ikke bli for fuktig.
  7. Pynt kaken for eksempel med ferdigkjøpt sukkerpapir som festes med eggehviteglasur.

Slik lager du eggehviteglasur:

1. Bland sammen melis og eggehvite og rør det hvitt i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i ca. 20 minutter.

Oppskrift på hjemmelaget sukkertrekk/sukkermasse:

1 kg melis

2 ss sitonsaft

1. Kna melis og sitronsaft sammen til en smidig deig som lar seg kjevle ut til en leiv.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.