Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokt og ovnsbakt fenalår

Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg fenalår
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ss hel pepper
  • 1 stk. løk i båter
  • 4 stk. soltørkede tomater (kan utelates)

Nykålstuing:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 6 stk. frisk grønn asparges
  • 6 stk. små nepe
  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 1 beger seterrømme
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts pepper
  • saft av 0,5 stk. lime
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne retten tar tid å tilberede, men er vel verdå vente på. Fenalår er unikt norsk spekemat på sitt beste! Her er det tørkede kjøttet grundig vannet ut, kokt og deretter bakt i ovn. Som tilbehør har vi valgt stuet nykål, men her passer det med alle slags friske, norske grønnsaker i sesong. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg fenalår
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ss hel pepper
  • 1 stk. løk i båter
  • 4 stk. soltørkede tomater (kan utelates)

Nykålstuing:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 6 stk. frisk grønn asparges
  • 6 stk. små nepe
  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 1 beger seterrømme
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts pepper
  • saft av 0,5 stk. lime

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Fenalår kan være svært ulike, fra mildt til kraftig saltet og fra lite til hardt tørket, og utvanningstiden vil derfor variere en god del. Det er uansett en fordel å vanne ut litt for mye enn for lite, og heller salte litt ved servering. Har du skåret fenalåret i biter allerede før du legger det i vann, vil utvanningstiden bli noe kortere. 

 Server med kokte nypoteter.

Tips: Har du lyst på å lage denne retten utenfor nykålsesongen kan du bruke spisskål, eller bytte ut med andre norske grønnsaker som gulrot, sukkererter, brokkoli eller purreløk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2024 02:46:15