Koking av kyllingkraft

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Redusert kraft er et utmerket utgangspunkt for en god saus.

Ingredienser

  • 1 stk kyllingskrog
  • 2 stk løk i biter
  • 12 stk purre
  • 2 stk gulrot i biter
  • 14 stk sellerirot
  • 1 stilk frisk estragon
  • 2 stilk frisk timian eller litt tørket
  • 10 stk hel pepper
  • 2 stk laurbærblad

1 ts salt per liter vann

Slik gjør du

  1. Del kyllingskroget i mindre biter og legg alt i en kjele. Legg i grønnsakene og fyll på vann så det akkurat dekker. Kok opp og fjern skummet som danner seg på toppen. Tilsett krydder og salt. La kraften trekke på svak varme (ikke boblekoke) i 2-3 timer.
  2. Sil kraften, gjerne gjennom et klede. Vil du ha kraftigere smak, så la kraften koke inn (redusere) til det halve. Redusert kraft er et utmerket utgangspunkt for en god saus.

Har du ikke mulighet til å koke kraft , så finnes det i dag flere typer fond/kraft å få kjøpt, både flytende, i pulver og i terningform. Vær oppmerksom på at de ofte kan være litt salte hvis sausen skal kokes inn.

Bruk gjerne også smakstilsetninger som pesto, chili/karripasta, chutney og vanlig eller søt soyasaus. Disse passer til kylling og kalkun, siden det hvite kjøttet har en mild egensmak.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.